Sátoraljaújhely kicsiben

Szeretnétek Bortemplomban szaladgálni, vagy szőlőlabirintusban bolyongani? Látogassatok el Sátoraljaújhely központi játszóterére, ahol kis helyen megtekinthetitek Sátoraljaújhely nevezetességeit.

Sátoraljaújhely Önkormányzata felújította a város játszótereit, és a központi játszótéren egyedi eszközöket láttak volna szívesen. Összeült kreatív stábunk és gondolatban ellátogattunk Sátoraljaújhelyre. A város Bortemploma és a Magyar Kálvária olyan hatással volt ránk, hogy koncepciónkat a város nevezetességei, jellegzetességei köré alakítottuk ki. Így születtek meg a végleges tervek, melyek az előbb említett két látnivaló mellett még szőlő labirintust, boros pincék mintájára kialakított mászóalagutakat, hintákat, mérleghintát és mozgáskorlátozottak által is használható kis régészeti homokozót tartalmazott.

A kivitelezés a másik 8 játszótér telepítésével együtt 2,5 hónapig tartott. A munkálatok során segítségünkre volt pár diák a solymári Fészek Waldorf Iskolából is, akik az oktatási rendszer feltételeként előírt önkéntes munkájukkal járultak hozzá, hogy a gyermekek augusztusban birtokba vehessék a játszóteret.

Az eredményt a honlapunk főoldalán található kis videóban is láthatjátok. 🙂

2017-10-10T10:37:34+00:00